ALIMENTATIA IN SARCINA

Ce mananc cand sunt gravida?

miercuri, 20 mai 2009

Cum cumparam si cum preparam hrana

Cand cumparati alimente, ganditi-va care sunt cele mai sanatoase.

De exemplu, carnea de pasare si pestele sunt de preferat carnii rosii, care contine mai multe grasimi saturate.

Alegeti uleiurile obtinute prin presare la rece, bogate in grasimi mono si poli-nesaturate cu efect benefic in loc de unt sau alte grasimi solide care contin grasimi saturate.

Alegeti lactate cu continut mic de grasimi.

Alegeti fructele si legumele obtinute fara folosirea pesticidelor, antibioticelor sau a hormonilor de crestere.

Consumati cereale integrale, fructe si legume proaspete.

Pastrati valoarea nutritionala a alimentelor proaspete preparandu-le chiar inainte de servire. In cazul fructelor si legumelor organice ar trebui, in general, sa curatati cat mai putin din coaja.
Dar atunci cand consumati produse non-organice, urmele de insecticide, fungicide sau erbicide se afla, cal mai probabil, in coaja si in frunze. Spalati-le indelungat si cu atentie.

Fructele si legumele fierbeti-le foarte putin, pentru a le pastra continutul de vitamine si minerale. Daca le prajiti, faceti-o rapid, folosind de fiecare data ulei proapspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu